[UPDATE]Un nou atac armat în Serbia: 8 morţi, 13 răniţi

UPDATE: Poliţia sârbă a anunţat cu puţin timp în urmã că l-a capturat pe autorul masacrului de aseară, dupã o operaţiune de căutare la care au participat peste 600 de poliţişti şi jandarmi, informează presa sârbã.

Bărbatul în vârstã de 21 de ani a ucis 8 persoane şi a rãnit 13 într-un sat din regiunea oraşului Mladenovac, la circa 60 de kilometri de Belgrad.

Martori citaţi de presa localã spun cã ucigaşul a intrat în conflict cu un grup de persoane care se aflau în apropierea unei şcoli, s-a dus acasã pentru a lua o armã automatã şi a deschis focul asupra lor. Dupã atacul iniţial, bãrbatul a continuat sã tragã la întâmplare, în persoane aflate pe stradã, dintr-un vehicul aflat în mişcare.

Atacul a avut loc la doar o zi dupã ce un elev de clasa a şaptea a ucis 9 persoane – un paznic şi 8 elevi – şi a rãnit alte 7 într-o şcoalã din Belgrad.

Potrivit France Presse, circa 765 de mii de arme de foc sunt deţinute legal în Serbia, care are o populaţie de opt milioane de persoane. Existã, totodatã, un numãr necunoscut de arme deţinute ilegal, rãmase din perioada rãzboaielor iugoslave.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au fost rănite joi seară într-un atac armat în apropierea oraşului sârb Mladenovac, la aproximativ 60 de kilometri sud de capitala Belgrad, potrivit presei locale, scriu AFP şi dpa

Suspectul în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o armă automată asupra unui grup de persoane dintr-un vehicul în mişcare şi a fugit, potrivit televiziunii publice RTS.

Poliţia îl caută pe suspect, a adăugat RTS. La faţa locului au fost numeroşi poliţişti şi ambulanţe, iar elicoptere survolează împrejurimile.

Atacul armat a avut loc a doua zi după masacrul comis de un elev de 13 ani, care a împuşcat opt copii şi a un adult într-o şcoală din Belgrad.

Agerpres

FOTO: Twitter

De același autor

Related Articles