Premierul Serbiei anunţă noi măsuri privind epidemia de coronavirus

epa06332754 Serbian Prime Minister Ana Brnabic gives a press briefing at the end of EU-Serbia Stabilisation and Association Council, in Brussels, Belgium, 16 November 2017. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că în unităţile sanitare din Serbia există suficiente aparate autonome de respirat, adăugând că preventiv Ministerul Sănătăţii a deschis o licitaţie pentru achiziţionarea de noi aparate.

Brnabić a declarat că în acest moment numărul aparatelor de respirat dintr-un stat este considerat drept secret de stat.

Guvernul Serbiei a luat toate măsurile pentru a preveni efectele negative ale epidemiei de coronavirus asupra economiei şi potrivit deciziei Băncii Naţionale a Serbiei a redus rata dobânzii de referinţă la 1,75% şi a decis să aloce suplimentar suma de 24 miliarde dinari (200 milioane de euro) pentru proiecte importante de infrastructură” – a anunţat Brnabić.
Brnabić a declarat că a solicitat Ambasadei SUA la Belgrad să clarifice în ce constă interzicerea intrării cetăţenilor din Uniunea Europeană în SUA.

Brnabić a subliniat că deocamdată compania aeriană a Serbiei nu va anula zborurile spre SUA. Brnabić a declarat că deocamdată este clar că această măsură se referă la statele UE şi la statele din zona Schengen, şi nu la Serbia.

Premierul Serbiei a anunţat că în luna aprilie toţi pensionarii vor primi un ajutor financiar în valoare de 4.000 de dinari (34 de euro) şi a subliniat că această măsură este foarte importantă pentru pensionari