Cale ferată modernizată pe porţiunea Stara Pazova – Novi Sad

Prin unirea traseului de cale ferată pe porţiunea Stara Pazova – Novi Sad pe viaductul de pe partea de câmpie a Dunării, a fost marcată şi festiv finalizarea lucrărilor de construcţii pe această porţiune în prezenţa preşedintelui Serbiei Aleksandar Vučić şi a directorului general al companiei RŽD International, Oleg Belozjorov.
Până la locul în care a fost unit traseul, preşedintele Aleksandar Vučić şi reprezentanţii partenerilor ruşi au venit cu trenul, apreciind că este o cale ferată ce ”arată excelent”.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Vučić a spus că această cale ferată este mai bună decât în Elveţia, adăugând că tronsonul între Stara Pazova şi Novi Sad este cea mai frumoasă parte a căii ferate de la Belgrad până la frontiera cu Ungaria, iar peste şase luni cetăţenii se vor putea deplasa de la Belgrad, la Novi Sad, pe această cale ferată de mare viteză, complet restaurată.

Ministrul Transporturilor Tomislav Momirović a evidenţiat că este vorba despre cea mai modernă cale ferată din Serbia, cu semnalizare modernă. La rândul său, directorul adjunct al companiei RŽD, Mansurbek Sultanović, a evidenţiat că această companie este pregătită să lucreze şi în continuare în Serbia. Compania rusă RŽD International a încheiat lucrările la construirea celui mai lung viaduct feroviar din Serbia în partea de câmpie a Dunării cu jumătate de an înainte de termen, viaductul şi tunelul fiind parte a căii ferate de mare viteză Belgrad-Budapesta. (RTV RS)

De același autor

Related Articles