Salvatorii nu renunţă! O nouă acţiune de căutare a tânărului medic în lacul Gozna cu scafandrii din Dolj şi Olt

Misiunea de căutare-salvare a tânărului medic dispărut duminică în lacul Gozna din localitatea Văliug continuă şi astăzi.

În cursul celor trei zilei de căutări, pompierii cărășeni și scafandrii din cadrul ISU AR, ISU HD și Salvo TM au depus eforturi susținute pentru căutarea persoanei dispărute în apele lacului Gozna. În ciuda acestora, rezultatul a fost, din nefericire, unul negativ.

Căutările scafandrilor se desfășoară cu greutate, din pricina vizibilitătii „zero” pe fundul lacului și a curenților puternici, adâncimea apei atingând, pe alocuri, 24 m. Astfel, cele 3 echipaje de scafandri și-au încheiat momentan misiunea, iar în urma solicitării de sprijin formulată către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, căutările vor continua cu echipe din alte inspectorate județene. Astăzi au ajuns la Văliug şi echipaje din cadrul ISU Gorj și ISU Olt.

La fața locului, s-au mobilizat pompierii militari din cadrul Detașamentului Reșița cu o autospecială de intervenție și o barcă de salvare și 2 echipaje de scafandrii din cadrul inspectoratelor județene Olt și Gorj. Totodată, pentru facilitarea operațiunii de căutare, un echipaj al Salvamont Gorj participă la misiune, cu un detector de căutare subacvatică. Intervenția este coordonată de către inspectorul șef al ISU CS, locotenent-colonel Tilca Ionel Petru.

De același autor

Related Articles