În Caraş-Severin se pregăteşte “terenul” pentru vaccinarea antigripală

Vaccinarea antigripală va demara în această săptămână în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate împreună cu medicii de familie şi farmaciştii fac demersuri în acest sens.

Cum va fi compensat acest vaccin aflăm de la purtătorul de cuvânt al CJAS Flavius Rotariu:

“În prezent lucrăm cu medicii de familie și furnizorii de medicamente respectiv farmaciile pentru armonizarea prevederilor legale cu procedurile de lucru. Vaccinul gripal poate fi procuror de la orice farmacie pe baza unei rețete emisă de medicul de familie sau de un medic specialist. Prescripția medicală electronică pentru prescrierea vaccinului gripal are o valabilitate de maximum treizeci de zile de la data emiterii acesteia administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi de boli infecțioase, pediatrii sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

Persoanele cu vârsta mai mare de 45 de ani și mai mică de 65 de ani fără boli cronice care doresc să se imunizeze beneficiază de un regim de compensare de 50%. De compensare de 100% vor beneficia mai multe categorii: copiii cu vârsta între 6 luni și 19 ani, gravidele, persoanele între cu vârsta între 19-65 de ani aflate în una dintre următoarele situații: boli cardiovasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune, malformații congenitale obezitate, asplenie, persoane cu infecție HIV-SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresie congenitală, persoane peste 65 de ani și personalul medico-sanitar și auxiliar”.

Sunt 3 vaccinuri antigripale disponibile pentru această campanie de imunizare:INFLUVAC TETRA, VAXIGRIP TETRA si EFLUELDA. Preţurile variază între 65 şi 212 lei. Acestea pot fi compensate fie 50%, fie 100% din Fondul Naţional Unic, în funcţie de criteriile de eligibilitate.

De același autor

Related Articles