ippApa de la izvoarele şi fântânile publice din municipiul Reşiţa nu este potabilă. În urma unor analize de laborator efectuate de AquaTim Timişoara, apa de la izvoarele de pe străzile: Victoriei, Stâncilor, Butovăţ, dar şi colonia Bolnovăţ, nu este corespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. De asemenea, apa de la forajele din parcurile reşiţene nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic.

Apa din Parcul Tricolorului, dar şi cea din Parcul Copiilor conţine o concentraţie de fier şi mangan peste valorile admise de lege. În aceste două cazuri, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin recomandă verificarea respectării normelor de funcţionare şi întreţinerea filtrelor. Şi apa din Fostul Parc al Siderurgistului conţine prea mult mangan, fapt pentru care se recomandă montarea unui filtru. În cazul izvorului de pe Aleea Făgăraşului, aceasta nu este bună de băut, deoarece conţine prea mult amoniu.

Primăria Reşiţa ne-a informat că după efectuarea analizelor, a montat plăcuţe de înştiinţare a cetăţenilor că apa nu este bună de băut la toate izvoarele şi fântânile publice, însă acestea au fost vandalizate şi dispar la scurt timp după montare. De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale spun că rezultatul analizelor poate fi influenţat de volumul precipitaţiilor, de faptul că majoritatea sunt izvoare de coastă şi că, în amonte de sursa de apă, există diverse amenajări de tip sălaş, cu crescătorii de animale.
În proiectul bugetului pe anul 2014 a fost cuprinsă suma necesară efectuării de analize periodice, primele probe urmând a fi prelevate la sfârşitul lunii martie.

Ascultaţi un material realizat de Ovidiu Babolea: