Ştiri electorale 30.08.2020 ora 18

Ionuț Mihai Popovici, candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, își propune să continue proiectele pe care le-a gestionat ca vicepreședinte al acestei insituții în ultimii 4 ani. În atenția acestuia sunt  copiii și bătrânii instituționalizați, dar și familiile nevoiașe. De asemenea, el va urmări cu prioritate cele patru mari proiecte care vizează Spitalul Județean, se arată într-un comunicat de presă. Pentru continuarea tuturor acestor proiecte Ionuț Mihai Popovici a optat să rămână la Consiliul Județean Caraș-Severin.

Gabriel Găină candidează la Consiliul Local Oțelu Roșu din partea USR Plus. Printre obiectivele sale se numără crearea de locuri de muncă, prin atragerea unor investitori străini din domenii creative, dinamice, moderne, un mediu favorabil dezvoltării civice, culturale și artistice în comunitate. De asemenea, Gabriel Găină a mai spus că militează pentru promovarea meritocrației în sănătate și educație, noi locuri de parcare a autovehiculelor și piste de biciclete, justificate, de altfel, de numărul mare de cicliști din oraș.

Astăzi, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, Romeo Dunca s-a întâlnit cu cetățenii din localitățile Cornereva, Verendin și Teregova. Alături de el au fost candidații la consilier județean Ovidiu Rădoi, Mitru Rujan, Mircea Teodorescu, Ioan Cojocariu, precum și Horia Irimia – director de cabinet la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. S-au discutat și analizat soluțiile pentru rezolvarea problemelor comunităților locale – drumurile, infrastructura, valorificarea potențialului agricol și turistic al zonei.

Dacă regulile vor fi respectate, nu ar trebui să existe o creştere a răspândirii virusului, la alegerile locale de luna aceasta, declară preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică. El consideră că scrutinul de la 27 septembrie reprezintă inclusiv un test, în vederea alegerilor parlamentare. Șeful AEP a menţionat că vor fi asigurate materiale de protecţie pentru personalul secţiilor de votare, cum ar fi măşti, dezinfectanţi şi mănuşi. Florin Mituleţu-Buică estimează o prezenţă la vot de aproximativ 50 la sută şi a precizat că organizarea scrutinului din acest an costă aproximativ un miliard de lei.

Conform legislației în vigoare, la alegerile locale au dreptul să voteze: cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

De același autor

Related Articles