Astăzi, cu 30 de zile înainte de data alegerilor, s-a dat startul campaniei electorale care se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa, cu 24 de ore înaintea debutului scrutinului. Urnele se vor deschide pe 27 septembrie, la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21:00. Potrivit legii, procesul de numărare a voturilor se va încheia cel mai târziu la 28 septembrie.

În timpul campaniei electorale, Radio Reşiţa a introdus în grila de programe emisiuni informative, în care vor fi difuzate informații privind sistemul electoral și tehnica votării, precum şi activități de campanie ale candidaților. Începând de luni, 31 august, de la ora 20.30 vor fi difuzate emisiuni de mesaje electorale iar de marţi, întâi septembrie, de la ora 16.05 vor fi difuzate şi emisiuni de dezbateri cu candidaţii. Vor fi realizate 9 dezbateri cu candidaţii pentru primăriile oraşelor din Caraş-Severin şi o dezbatere cu candidaţii pentru Consiliul Judeţean.

În Caraş-Severin, organizarea Alegerilor locale este în atenţía Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş – Severin, căreia îi revine o sumă de obligaţii. Comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţii de organizare a alegerilor precum şi grupul tehnic de lucru pentru soluţionarea problemelor de acest fel, au fost deja constituite. Prefectul Cristian Gâfu, precizează că se va vota în 365 de secții de votare. Majoritatea dintre ele vor fi amplasate în aceleași locații, dar sunt și câteva excepții:

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu.

Pentru conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au fost validaţi 7 candidaţi. Este vorba de Silviu Hurduzeu, propus de Alianţa Pro România, Valentin Armaşu de la Partidul Ecologist Român, Răzvan Simulescu propus de Partidul Popular Umanist Social Liberal, Romeo Dunca  de la PNL, Andrei Plujar USR-PLUS, Ionuţ Popovici reprezentantul PMP şi Paul Vasile de la Partidul Verde.

La funcţia de primar al Reşiţei au fost validaţi toţi cei 8 candidaţi. Este vorba despre Ionuţ Chisăliţă de la Alianţa Pro Caraş-Severin, Ioan Popa de la PNL, Cosmin Drăgilă candidatul propus de PRM, Sebastian Purec de la PPU, Lucian Ionescu PNŢCD, Lucian Voina de la PMP, Ioana Todor Constantinescu de la PER şi Daniel Toma de la Alianţa USR-Plus. În municipiul Caransebeş vor intra în cursa electorală 5 candidaţi. Cristian Fiuleşi propus de PNȚCD, Felician Pasere- Pro România și Alde, Felix Borcean independent, Andra Pleşa de la PNL şi Dragoş Curelea de la Alianţa USR-Plus.