Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș, Andra Pleșa, s-a întâlnit, aseară, alături de echipa de consilieri locali, cu locuitorii din cartierul Pipirig. În cadrul discuțiilor, cetățenii s-au arătat nemulțumiți față de proasta întreținere a singurului loc de joacă pentru copii din zonă, a lipsei acute de parcuri și spaţii de recreere și, nu în ultimul rând, a siguranței și confortului social, după lăsarea întunericului. Andra Pleșa le-a cerut oamenilor să aibă încredere în ea, să-i acorde o șansă, atât ei cât și echipei de consilieri locali și le-a garantat că, după votul din 27 septembrie, în Caransebeș va începe o nouă revoluție urbană.

Preşedintele USR, Andrei Plujar va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fiind convins că experienţa acumulată în ultimii 4 ani, îl va ajuta să conducă destinele judeţului. El a precizat că îşi doreşte o administraţie publică profesionistă şi curată, cu funcţii de conducere ocupate exclusiv prin concurs. Printre obiectivele sale se numără îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, dezvoltarea turismului, stoparea tăierilor ilegale de lemn, modernizarea sistemului de învăţământ.

Un alt om de afaceri din Caraş-Severin a decis să facă pasul spre politică. Este vorba de Remus Rof, candidat PSD la Primăria Dognecea. Atrăgând fonduri europene şi guvernamentale putem dezvolta comuna şi împreună cu cetăţenii putem găsi soluţiile cele mai bune pentru întreaga comunitate dogneceană, a scris Remus Rof pe pagina sa de socializare.

Suntem oameni cu viziune, oameni care ne dorim mai mult de la societate şi de la locul în care trăim, a spus Răzvan Simulescu, preşedintele Partidului Puterii Umaniste –Social Liberal Caraş-Severin. Într-o conferinţă de presă, candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean a declarat că are în spate o echipă de oameni tineri, dar cu destulă experienţă, împreună cu care vrea să implementeze programele şi viziunea umanistă în Caraş-Severin, judeţ despre care a afirmat că a fost vitregit timp de 30 de ani.

Conform legislației în vigoare, la alegerile locale au dreptul să voteze: cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

La Radio Reşiţa continuă seria dezbaterilor electorale cu candidaţii pentru funcţiile de primar din oraşele judeţului. Astăzi, de la ora 16.05 se vor confrunta în idei candidaţii pentru Primăria Anina: Gheorghe Românu de la PNL, Cosmina Cserny – USR-PLUS şi Dorinel Ungureanu propus de PSD.