Zahanast – primul magazin online cu produse tradiţionale de la munte, deschis în Banat 

După ce, în urmă cu două luni, a pus pe picioare primul punct gastronomic local din Caraş-Severin la Borlova pe raza comunei Turnu Ruieni, Mihaela Dragalina s-a gândit să-şi lărgească o parte a afacerii, fapt pentru care, de câteva zile, produsele ei, sută la sută naturale, le comercializează şi pe internet pe platforma www.zahanast.ro

Mihaela Dragalina pentru Radio Reşiţa:

… am zis să fac și un magazin online cu produsele pe care le pregătesc în casă, să fie pentru toate categoriile de vârstă să poată să acceseze și să deguste produsele mele din mai multe părți. Oricum eu le fac de câțiva ani cu drag, sunt pasionată de bucătărie și le fac cu mare mare drag cu atât mai mult când am clienți mulțumiți. Eu am ajuns să trăiesc cumva din asta și vreau să fac tot posibilul ca produsele mele naturale și sănătoase, cu fructe și legume nestropite din grădinile noastre, cum erau pe timpuri, să ajungă la cât mai multă lume.

Zahanast vine de la numele soțului, zah şi nast de la prenumele soacrei mele Nastasia și ne-am gândit să rămână în familie şi să fie numele familiei. Noi am propus mai multe nume, dar până la urmă a rămas ăsta adică prenumele soțului și al soacrei, combinate, şi a ieşit zahanast. Şi am făcut un site pe internet pentru un magazin online, site web. Însă din păcate deocamdată, fiind accesibil de doar câteva zile nu l-a accesat încă nimeni, dar aştept.

În ceea ce priveşte activitatea punctului gastronomic local, până acuma nu prea a mers. Nu știu de ce pentru că reclamă am tot făcut. Suntem la început, avem răbdare până se obișnuiește lumea cu ideea, până înțeleg de fapt conceptul. Nu sunt dezamăgită pentru că știu că în orice afacere începutul e mai greu.

Pe magazinul online, cei care doresc să cumpere am postat zacuscă de vinete, de ciuperci, fasole, tocană de legume cu orez, tot felul de dulcețuri: de cireșe, de prune, de afine și multe altele și siropuri de brad, de cătină toate produsele făcute în casă de mine.

Am grădini pline cu pomi fructiferi aşa că mi-a fost mai mare dragul să le culeg, să le pregătesc şi să le dau mai departe. Acum vom vedea dacă voi avea succes cu această afacere online. Suntem abia la început. Încă nu am făcut un minimum cât se poate comanda, dar o să mă gândesc.

Practic oamenii accesează acel link, văd produsele de acolo, comandă dând click pe fiecare, știu cât costă, ce gramaj este și eu preiau comanda, pregătesc coletul, plata se face în cont și dacă azi azi primesc comenzile, mâine zi merg la Caransebeș şi le trimit. Marea majoritate nu mai vor cu Poșta Română pentru că durează mult, o zi lucrătoare în orice parte a țării așa cu poşta rapidă, de exemplu la București ajunge de pe o zi pe alta din ce știu eu din anii trecuți și dacă voi avea mai multe colete voi chema curierul la mine acasă să le ridice.

Amănuntele astea încă nu le-am stabilit pentru că nu știu ce va fi. Depinde de client, de comenzi și dacă sunt interesaţi pot veni și la domiciliu, dar fiind acasă la mine mai plec la grădină la muncă şi nu stau non stop acasă de asta și la punctul gastronomic am scris că trebuie cu programare adică trebuie sunat din timp pentru că nu e un restaurant deschis cu program fix în care mă pot găsi la orice oră. Noi suntem la țară muncim; trebuie să mă sune măcar cu o zi înainte sau cel târziu cu două ore înainte să pot să pregătesc ceva.

Acuma că vine Paștele o să pregătesc cozonaci şi pască. Care doresc le aștept cu drag comenzile, mă pot suna la același număr de telefon ca şi pentru consumaţia de la punctul gastronomic local: 0785.539.421. Mă pot suna oricând la orice oră“.

Sursa foto: Mihaela Dragalina

Cele mai citite

Related Articles