Ascultă Radio România Reșița Live

Sărbătoarea Plăcintelor la Tabăra Căsoaia: Tradiție, gusturi autentice și voie bună

„Sărbătoarea Plăcintelor” revine la Tabăra Căsoaia pe 14 septembrie. Plăcinte tradiționale, muzică populară și voie bună într-un eveniment de suflet pentru arădeni.

Sărbătoarea Plăcintelor la Tabăra Căsoaia: Tradiție, gusturi autentice și voie bună

Articol editat de Valentina Adam, 10 septembrie 2025, 12:29

Duminică, de la ora 12:00, Tabăra Căsoaia devine centrul gastronomiei tradiționale din județul Arad, găzduind mult așteptatul eveniment „Sărbătoarea Plăcintelor”. Manifestarea promite o zi dedicată rețetelor autentice, aromelor locale și bucuriei de a împărtăși tradițiile culinare arădene.

Plăcinte ca pe vremuri, cu gust de copilărie

Vizitatorii vor putea savura plăcinte întinse, pregătite după rețete vechi din satele arădene: cu brânză de vacă sau de oaie, cu varză, cu mere, cu dovleac ori cu vișine. Preparatele aduc aminte de mesele în familie și de bucatele de sărbătoare care, de generații, fac parte din identitatea culinară a județului Arad.

Implicarea comunităților locale

Primăriile din județ se implică activ în organizarea degustărilor, aducând plăcintele direct în fața vizitatorilor și contribuind la atmosfera de sărbătoare. Evenimentul se va desfășura pe tot parcursul zilei, oferind ocazia tuturor celor prezenți să descopere și să aprecieze bogăția gastronomică a zonei.

Tradiții, muzică și voie bună la Tabăra Căsoaia

„Sărbătoarea Plăcintelor” nu înseamnă doar bunătăți culinare, ci și întâlnirea cu tradițiile autentice. Atmosfera va fi completată de un program artistic de muzică populară, susținut de ansambluri și soliști îndrăgiți din județul Arad, precum Sânzienele și Feciorii Zărandului. Muzica și voia bună vor transforma Tabăra Căsoaia într-un spațiu de comuniune, unde localnicii și turiștii se vor bucura împreună de valorile arădene.

Eveniment pentru toată familia

Manifestarea de la Tabăra Căsoaia devine astfel nu doar o sărbătoare culinară, ci și un prilej de socializare și redescoperire a identității tradiționale. „Sărbătoarea Plăcintelor” este deschisă tuturor celor care iubesc gastronomia, tradiția și întâlnirile comunitare, fiind un eveniment de neratat pentru arădeni și nu numai.

Urmărește-ne și pe Google News

Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat
Agricultură luni, 24 noiembrie 2025, 21:34

Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat

Ciclul târgurilor de toamnă din Banatul de Munte se încheie anul acesta la Cornereva, unde duminică, 30 noiembrie, de praznicul Sfântului Andrei...

Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat
Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători? Producătorii din Banatul Montan explică realitatea din piață
Agricultură luni, 24 noiembrie 2025, 20:53

Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători? Producătorii din Banatul Montan explică realitatea din piață

În fiecare an, în apropierea sezonului rece și a sărbătorilor de iarnă revine același subiect: „crește prețul cărnii de porc„....

Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători? Producătorii din Banatul Montan explică realitatea din piață
Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună
Agricultură vineri, 21 noiembrie 2025, 07:33

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună

Sfârșitul sezonului legumicol 2025 aduce din nou dificultăți pentru agricultori, mulți dintre ei rămânând cu cantități mari de varză...

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună
Banatul Montan, viitoarea destinație gastronomică a României. Primii pași spre 2028 au început la Conacul Zăgujeni
Agricultură duminică, 16 noiembrie 2025, 21:20

Banatul Montan, viitoarea destinație gastronomică a României. Primii pași spre 2028 au început la Conacul Zăgujeni

Banatul Montan se pregătește să devină, până în 2028, unul dintre cele mai importante centre ale gastronomiei tradiționale și ale...

Banatul Montan, viitoarea destinație gastronomică a României. Primii pași spre 2028 au început la Conacul Zăgujeni
Agricultură vineri, 14 noiembrie 2025, 23:11

Pomicultura din Caraș-Severin, în prag de colaps în 2025. Pomicultorii reclamă lipsa de sprijin și birocrația care i-a lăsat fără despăgubiri

Dacă anul 2024 a adus producții bogate și speranță pentru pomicultorii din Caraș-Severin, anul 2025 a venit cu dificultăți majore. În zonele...

Pomicultura din Caraș-Severin, în prag de colaps în 2025. Pomicultorii reclamă lipsa de sprijin și birocrația care i-a lăsat fără despăgubiri
Agricultură joi, 13 noiembrie 2025, 21:15

Pachetul de toamnă, disponibil gospodinelor din Banat din acest sfârşit de săptămână

De vineri, 14 noiembrie 2025 legumicultorul Claudia Gross din Berzovia dă startul la verde şi pune la dispoziţia gospodinelor din Banat...

Pachetul de toamnă, disponibil gospodinelor din Banat din acest sfârşit de săptămână
Agricultură joi, 6 noiembrie 2025, 21:10

Ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar la Prefectura Caraș-Severin

La sediul Instituției Prefectului de Caraș-Severin a avut loc o nouă ședință a Comisiei Județene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate...

Ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar la Prefectura Caraș-Severin
Agricultură marți, 4 noiembrie 2025, 20:30

Programul național „Viața la Țară” – un pas important pentru revitalizarea satului românesc și promovarea agroturismului autentic

Proiectul legislativ „Viața la Țară”, inițiat pentru susținerea agroturismului și valorificarea patrimoniului rural, a intrat în linie...

Programul național „Viața la Țară” – un pas important pentru revitalizarea satului românesc și promovarea agroturismului autentic