[AUDIO-FOTO]Afacerea parfumată de la Soceni, productivă şi în această primăvară

În Banatul de Munte a debutat sezonul căpşunilor, iar cultivatorii acestor fructe din Caraş-Severin încep să se bucure de primele roade ale muncii lor. După ce startul a fost dat de familia Marcovici din Fârliug şi căpşunăria de la Soceni a familiei Minda-Ciote şi-a deschis porţile cu o producţie care se anunţă bogată în această primăvară, a mărturisit pentru Radio Reşiţa, Adina – şefa plantaţiei:

Adina şi Constantin Minda-Ciote

Adina şi Costi, sunt doi tineri din satul Soceni, comuna cărăşeană Ezeriş care în timpul liber s-au decis să facă agricultură. Aşa că, au accesat un proiect pentru sprijinirea tinerilor fermieri şi câţiva ani au cultivat roşii şi porumb dulce. Programul s-a încheiat și cei doi soţi fermieri s-au apucat de cultivat căpșuni. Soiul este unul românesc, iar plantele sunt cultivate în două solarii și în aer liber în grădina casei.

Despre problemele cu care se confruntă, dar şi cu satisfacţiile pe care le au de pe urma afacerii care au pus-o împreună pe roate cu câţiva ani în urmă puteţi afla duminică, 15 mai în emisiunea „Agricultura la zi” difuzată pe 105.6 FM de la ora 9.45.

De același autor

Related Articles