Zona 7 Izvoare – O pată rușinoasă pentru Băile Herculane!

        La sediul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei a avut loc recent o întâlnire a factorilor interesaţi din zonă cu privire la aspectele semnalate de personalul de teren al Administraţiei Parcului în zona 7 Izvoare calde.

De la început am prezentat faptul că activitatea care se desfăşoară în zona 7 Izvoare este cu impact semnificativ asupra mediului, prin camparea haotică de acolo, depozitarea deşeurilor, prin zonele neamenajate, blocarea circulaţiei pe DN67D. Toate acestea conduc la un turism haotic în zona 7 Izvoare, care aduce clar o pată ruşinoasă pentru Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei şi, totodată, pentru staţiunea Băile Herculane!”, ne-a declarat ing. Ioan Gaşpar – directorul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Discuţiile nu doar au reliefat problemele existente, ci s-a încercat şi formularea unor concluzii : „Au fost două concluzii… Pe de o parte, o concluzie momentană şi care să se desfăşoare în cele două luni de turism plin, iulie şi augusţ este aceea ca Primăria oraşului Băile Herculane împreună cu Administraţia Parcului, Poliţia şi Jandarmeria să facă zilnic patrulări în această zonă pentru a evita problemele, mai ales de blocarea a circulaţiei… există cazuri în care nu ai putut să treci o oră cu maşina prin această zonă şi chiar cazuri în care Salvarea nu a putut să intervină şi asta e foarte grav! Dar asta este o soluţie de moment şi nu elimină în totalitate problema de acolo!Cealaltă concluzie este ca Primăria să iniţieze, împreună cu Ocolul Silvic Băile Herculane şi celelalte instituţii, un proiect pentru dezvoltarea unei infrastructuri care să rezolve problema!”, ne-a precizat ing. Ioan Gaşpar.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles