[UPDATE][AUDIO][FOTO] La nivel naţional judeţul Caraş-Severin contează: Ziua Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului este marcată astăzi la Ministerul Mediului

Ziua Mondială a Mediului înconjurător, aniversată în fiecare an la data de 5 iunie, coincide cu aniversarea Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Cu acest prilej, administraţia ariei protejate cărăşene marchează acest eveniment astăzi la Ministerul Mediului, alături de oficialităţi şi reprezentanţii celorlalte parcuri naţionale şi naturale din ţară. Conform directorului parcului, Nicolae Ifca, prezent la Bucureşti, administraţia a pregătit un stand de prezentare a uneia dintre cele mai vaste şi mai bogate arii protejate din România. Evenimentul este organizaţ în cerc restrânş de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în parteneriat cu Agenţia Naţională a Ariilor Protejate şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Nicolae Ifca a subliniat pentru Radio Reşiţa că, marcarea evenimentului îşi propune să aducă oamenii mai aproape de natură şi să sensibilizeze opinia publică asupra importanţei zonelor protejate.

***

Ziua Mondială a Mediului înconjurător, aniversată în fiecare an la 5 iunie, coincide cu aniversarea Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Cu acest prilej, administraţia ariei protejate cărăşene va marca pentru a treia oară de la înfiinţare acest eveniment.

Conform directorului parcului, Nicolae Ifca, din cauza pandemiei, ediţia evenimentului de anul acesta este sărbătorită la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din capitală unde vor fi prezenţi reprezentanţi ai administraţiilor parcurilor naţionale şi naturale din întreaga ţară la invitaţia Agenţiei Naţionale a Ariilor Protejate şi Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

Acţiunea îşi propune să aducă oamenii mai aproape de natură şi să sensibilizeze opinia publică asupra importanţei zonelor protejate.

Nicolae Ifca

În Caraş-Severin, Agenţia pentru Protecţia Mediului, marchează evenimentul printr-o expoziţie online de desene.

De același autor

Related Articles