Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, la Reşiţa, printr-un ceremonial militar şi spectacole folclorice

Ziua Naţională a României va fi marcată din nou în centrul civic al Reşiţei. Piaţa 1 Decembrie 1918 va redeveni pentru o zi principalul loc de întâlnire al celor mândri că sunt români.

Primăria Reşiţa anunţă că evenimentul va începe la ora 13:00 cu salutul Drapelului de luptă și Intonarea Imnului, în prezența oficialităților județului și municipiului. Oficierea serviciului religios de către soborul de preoți ai Episcopiei Caransebeșului va fi urmată de rostirea alocuțiunilor prefectului, primarului și președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

După depunerea solemnă a coroanelor și jerbelor de flori la Troița din centrul orașului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Primăria Reșița prezintă un spectacol folcloric susținut de artiștii: Ramona Viţa, Ghiță Călţun Brancu, Alin Ienci, Camelia Bojin Ciocu, Elena Cozâltea, Maria Morman și orchestra Virtuozii Banatului condusă de Petrică VIȚA.

Două suite de dans interpretate de Ansamblul Folcloric Bârzava – coordonator Maria Aghescu, coregraf Petrică Bagiu – și respectiv Ansamblul Folcloric Seniorii Reşiţei al Centrului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa, vor încheia seria manifestărilor.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va oferi tuturor participanților tradiționala fasole cu ciolan și murături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles