Ziua Mondială a donatorului de sânge marcată festiv şi la Reşiţa!

Şi la Centrul de Transfuzii din municipiul Reşiţa a fost marcată, astăzi, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge! Toate spitalele din judeţ au mare nevoie de sânge iar stocul centrului nu este suficienţ de aceea medicul Rodica Neaga, coordonatorul Centrului de Transfuzii din Reşiţa roagă cetăţenii apţi din punct de vedere medical, pentru a mia oară să vină să-şi ajute semenii, pentru că fiecare gest contează.

Avem mare nevoie de sânge pentru spitalele din judeţul Caraş-Severin. Nu doar astăzi de Ziua Mondială a donatorului, ci zilnic, oamenii ar trebui să vină aici să facă o faptă bună. Avem nevoie de sânge din toate grupele, în special din cele cu Rh negativ. Sunt mulţi bolnavi care aşteaptă această picătură de sânge. Noi acum suntem pe linia de plutire şi aici mă refer la stocul centrului dar avem nevoie de mult mai mult sânge”, a precizat medicul Rodica Neaga.

De această dată cei care au ajuns la centru au fost surprinşi după ce au donat sânge, pe lângă tradiţionalele bonuri de masă şi cu o pungă plină cu dulciuri.

Cei care au donat astăzi sânge la unitatea de transfuzii din Reşiţa au înţeles importanţa gestului făcut şi îi încurajează şi pe alţii să le urmeze exemplul.

Noi suntem donatori fideli şi îi îndemnăm şi pe alţii să ne urmeze exemplul. Dacă noi nu facem o faptă bună pentru cei din jurul nostru atunci cine să facă? Este important acest gest pentru că la un moment dat poate avem nevoie şi noi de sânge”, au precizat o parte dintre donatori.

Sângele este perisabil. Astfel este nevoie de donaţii în fiecare zi!