Ziua Mondială a Diabetului marcată cu succes la Reşiţa. 120 de persoane şi-au testat glicemia

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului a fost marcată în avans în municipiul Reşiţa. Astăzi, 12 noiembrie în Centrul Civic, a fost organizată cu succes o acţiune gratuită de testare a glicemiei cu sprijinul Asociaţiei Diabeticilor din Reşiţa, a Clubului Lions Reşiţa Kindness şi a primăriei din municipiu. 120 de persoane au beneficiat de screening, ne-au transmis organizatorii.

Sâmbătă, 12.11.2022 ora 08.30, am ajuns în Centrul Civic al Reșiței și am început să ne pregătim pentru screening-ul ce urma să înceapă la ora 09.00. De fapt, am început de ieri să pregătim surprizele pe care le-am pregătit pentru cei ce urmau să beneficieze de screening.

La ora 09.00 am început testarea glicemiilor, cu o echipă extraordinară, formată din voluntari ai Asociația Diabeticilor din Reșița,Caras Severin – Sorin, Mădălina și dl Roșca, membri ai Lions Reșița Kindness – Loredana, Marinela, Dana, Andrada, Cristina, Verona, Adelina, Remus, Mirela, micii noștri Pui de Leu – Vladimir, Victoria, Natalia și Ariana, plus câțiva voluntari Lions Reșița Kindness – Stelian, Ghiță și Manu.

De asemenea, am beneficiat de sprijinul unor medici de excepție, Dr. Liviu Necula și Dr. Caius Diaconescu, care au ajutat fiecare persoana care a avut nevoie de expertiza lor, dându-le sfaturi, atât pentru a putea trăi confortabil cu diabet, cât și pentru a putea preveni diabetul.

Primii 30 de beneficiari ai screening-ului, au primit din partea Asociația Diabeticilor din Reșița,Caras Severin câte un aparat pentru măsurarea glicemiei. Pe lângă asta, toți beneficiarii screening-ului au primit materiale de informare cu privire la diabet, câte un măr pentru gustarea dintre mese și câte o bomboană fără zahăr. Am împărțit și câteva baloane copiilor care îi însoțeau.

De acest screening au beneficiat 120 de persoane cu vârsta cuprinsă între 9 ani și 87 ani, în interval de 3 ore. Printre aceștia, s-au depistat 10 cazuri noi de DZ și 6 de HTA. Toți au primit consiliere profesională din partea celor doi medici prezenți.

Mulțumim Primăriei Reșița pentru sprijinul acordat!

Mulțumim Radio Reșița pentru ajutorul dat în medietizarea acestui eveniment!

Mulțumim tuturor voluntarilor, mari și mici!

Mulțumim tuturor pentru implicare!

Prevenția este mai bună decât tratarea!

Pentru că noiembrie este luna de constientizare a Diabetului Zaharat, clubul Lions Reșița Kindness a inițiat şi în acest an proiectul „Panglica Albastră”. S-au alăturat toate cluburile Lions din Reșița, respectiv Lions Onix Reșița și Lions Reșița Montană pentru a determina un număr cât mai mare de oameni să conștientizeze și să se alăture Organizatiei Lions în demersul ei de a sublinia importanța luptei împotriva diabetului, precum și prevenția acestuia, iar oamenii sunt îndemnaţi să-şi lege o panglică albastră la oglinda autoturismului personal.

Pe pagina Lions Reşiţa Kindness cărăşenii au la dispoziţie zilnic şi câte o reţetă sănătoasă postată special pentru această categorie de bolnavi cronici. 

De același autor

Related Articles