[FOTO] Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei arată partea „nevăzută” a municipiul Reşiţa!

Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, marcată în fiecare an pe data de 17 octombrie scoate în evidenţă, în municipiul Reşiţa o realitate sumbră.

Tema din acest an este: „Vino împreună cu cei mai din urmă, pentru a construi o lume incluzivă de respect universal pentru drepturile omului şi demnitate” şi are în vedere marcarea a 70 de ani de la proclamarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Este important să subliniem legătura fundamentală dintre sărăcia extremă şi drepturile omului şi faptul că persoanele care trăiesc în sărăcie sunt afectate în mod disproporţionat de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

Incă există oameni în municipiul Reşiţa care trăiesc în condiţii greu de imaginat pentru acest secol. Nu au lumină, nu au căldură dar cel mai greu e că nu-şi găsesc un loc de muncă. Din această cauză locuitorii din cartierul Mociur consideră că sunt discriminaţi de societate. Foarte mulţi dintre aceştia nu şi-au terminat studiile, sau au cazierul pătat iar angajatorii nu le-au dat nicio şansă pentru a se reintegra pe piaţa muncii. Dar chiar şi aşa ei nu renunţă, muncesc cu ziua, se descurcă cum pot şi îşi ajută familia, în speranţa că la un moment dat le va fi mai bine.

Daiana Roşca