Elevii şi copiii de grădiniță au liber astăzi de Ziua Internațională a Educației. Ordinul de ministru, care aprobă structura anului școlar 2020-2021, prevede că unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează această zi prin manifestări specifice.

De mâine, elevii și preșcolarii se vor întoarce la cursuri, ținându-se cont de scenariul în care se află fiecare unitate de învățământ, în condițiile pandemiei de COVID-19.

În judeţul Caraş-Severin, trei şcoli şi două grădiniţe aplică scenariul roşu, din cauza incidenţei cazurilor de coronaviruş care este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Este vorba de Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, unde orele se desfăşoară exclusiv online pentru ciclurile gimnazial, liceal şi postliceal, la care se adaugă Şcolile Gimnaziale şi Grădiniţele cu Program Normal din Gârnic şi Padina Matei. Alte 108 din cele 409 unităţi de învăţământ din Caraş-Severin se află în scenariul galben. Elevii merg prin rotaţie la cursuri, la un interval de 1-2 săptămâni.

Structura acestui an școlar prevede o săptămână de vacanță pentru copiii de grădiniță și cei din clasele primare între 26 octombrie și în 1 noiembrie. Vacanța de iarnă va începe pe 23 decembrie.