Ziua a 13-a. Protestele continuă în Piața Victoriei dar și în alte orașe din țară

 

UPDATE: ora 21.00. În Piața Victoriei se află la această oră aproximativ 40.000 de protestatari. Grupuri de persoane vin în continuare spre clădirea Guvernului.

UPDATE: ora 21.25 – 70.000 de oameni au iesit în stradă. Protesatarii formează steagul României cu ajutorul hainelor, ale unor folii din plastic sau coli de hârtie și al lanternelor telefonelor mobile.

Mii de oameni participă la manifestaţii sau marşuri şi în alte oraşe. La Cluj au ieşit în stradă 4.000 de persoane, la Sibiu 2.500, la Timişoara şi Iaşi – 2.000, la Braşov – 700. De asemenea, în Constanţa sunt 300 de oameni, în Galaţi – 200 şi la Craiova – 150.

Mitingul anti-guvernamental continuă şi în a treisprezecea zi de când Guvernul a adoptat controversata ordonanţă de urgenţă 13. Deşi actul a fost abrogaţ iar iniţiatorul său şi-a dat demisia, oamenii continuă să iasă în stradă în Bucuresti dar şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

În a treisprezecea seară de proteste din Piaţa Victoriei, au fost organizate două evenimente noi pentru oamenii care vor dori să ajungă în faţa Guvernului: un flashmob imens şi formarea tricolorului cu ajutorul unor hârtii ridicate spre cer. Acest eveniment ar debuta la ora 21:00.

În urmă cu o săptămână, 300.000 de oameni s-au strâns în faţa guvernului şi au îndreptat lanternele aprinse ale telefoanelor spre cer. Imaginile au atras atenţia presei internaţionale care a relatat situaţia din ultimele zile din România.

Ei doresc demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

 

 

sursa: digi24.ro