Zile ”încinse” pentru bucătari, pe Valea Cernei

În bucătăriile hotelurilor,pensiunilor şi teraselor din staţiunea Băile Herculane este mare forfotă pe lângă cuptoare în acestă perioadă în care se desfăşoară Tabăra Internaţională de yoga organizată de Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut.

Luând urma aromelor îmbietoare, am ajuns în bucătăria unui restaurant din zona Parcului Vicol, unde era o mare agitaţie, coordonată de Ioan Rădoi – bucătarul de serviciu : „Lucrăm acum pentru o pizza vegetală şi o pizza Marguerita pentru yoghini… pentru participanţii la tabăra de yoga. Ne-am pregătit pentru această perioadă cu salate ţărăneşti, pizza vegetală, salata casei, corbă de legume”

Cum tot suntem la locul faptei, am vrut să aflăm cum se face o pizza vegetală… Cum se mănâncă, ştim deja!

„Pizza vegetală se compune din aluat, după ce se întinde bine aluatul se pune pat de roşii decojite, se pun mozzarella, ciuperci, boabe de porumb”… şi… multă poftă bună! Poftă de lucru au bucătarii, pentru că au intrat deja într-o perioadă… fierbinte : „Merge mai bine decât zilele trecute şi noi ne bucurăm! Abia aşteptăm turiştii să vină în zona noastră! Suntm pregătiţi din toate punctele de vedere!”, ne dă asigurări Ioan Rădoi.

Paul Sever Smadu