Zi cu accidente în lanț

Sfârșit de săptămână tragic, pe șoselele din vestul țării: două accidente au avut loc, în decurs de câteva ore, ambele soldate cu mai mulți răniți și un minor decedat.

Primul accident a avut loc, în jurul orei 6:45, provocat de un tânăr de 20 de ani, din comuna Vladimirescu. Acesta conducea un autoturism pe D.J. 708/C, dinspre Sâmbăteni spre Ghioroc, iar într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în șanț, după care a revenit pe partea carosabilă, fiind acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Ghioroc. În urma impactului, au fost răniți trei tineri, pasageri în primul autoturism, aceștia fiind transportați la spital, în vederea evaluării stării lor, iar din primele observații aceștia au fost răniți ușor.

Testarea cu aparatul alcooltest a conducătorilor auto a relevat faptul că, tânărul de 20 de ani era sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 0,34 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, acestuia îi vor fi recoltate probe biologice. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului rutier, într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Cel de-al doilea accident a avut loc în jurul orei 7:10, când un bărbat de 44 de ani, din județul Bihor, care conducea un autoturism cu șapte locuri pe D.N. 79, dinspre Oradea spre Arad, la intersecția cu D.J. 792/C., a acroșat cu roțile din partea stângă, bordura sensului giratoriu, răsturnându-se în afara părții carosabile.

În urma evenimentului rutier a decedat un minor de opt ani, pasager pe bancheta din spate. Au fost transportați la spital, în vederea evaluării stării lor, alți 5 copii minori, cu vârste între 5-13 ani, precum și un bărbat de 32 de ani, toți din județul Bihor. Aceștia fiind răniți ușor.

Șoferul nu a fost rănit, testarea cu aparatul alcooltest indicând faptul că nu consumase alcool. Și în acest caz, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

De același autor

Related Articles