Zeci de şcoli din Caraş-Severin funcţionează ilegal. Copiii şi profesorii sunt expuşi la riscuri

În zeci de şcoli din Caraş-Severin poate apărea pericol de incendiu. Sute de copii, dar şi profesorii care îi îndrumă sunt expuşi la acest pericol.

În prezent, în judeţ sunt 46 de unităţi de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” acordă gratuit asistenţă pentru intrarea în legalitate, dar lucrurile nu se opresc aici. Locotenent colonel Simona Dumitrache, şeful Compartimentului avizare autorizare, afirmă că după 31 iunie vor fi executate din nou controale şi vor fi aplicate amenzi cuprinse între 20 şi 50 de mii de lei.

„Identificarea persoanei responsabile este destul de complicată. Şi asta pentru că primăriile deţin clădirile, investiţiile au fost făcute de primării, inspectoratul şcolar sau prin Compania naţională de investiţii. Totuşi, cel care pune în funcţiune obiectivul este directorul şcolii”.

Persoanele fizice sau juridice care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu vor putea obține acest document până cel târziu în 30 iunie. (Sebastian Dragomir)