Zeci de angajați ai CNAIR sunt acuzați de luare de mită

Zeci de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii  Rutiere sunt cercetați pentru infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Marți dimineață au avut loc percheziții la Agenția de Control și Încasare de la Nădlac 2, iar 47 de persoane au fost conduse la sediul DGA Arad.

Direcția Generală Anticorupție din MAI a dat detalii despre acest dosar: „La data de 13.02.2024, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Sibiu și DGA – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pun în executare două  mandate de percheziție domiciliară la tonetele I și II, sens ieșire din țară în ACI Nădlac 2. Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. de către 47 de funcționari publici din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În cauză, se beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara”.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara, Alina Sabou, spune că aceste controale și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție. De asemenea, activitatea transportatorilor pe sensul de ieșire din țară, a fost afectată doar pe timpul controlului.

D.G.A. face precizarea că efectuarea urmăririi pennale faţă de suspecţi nu este de natură a înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții.

De același autor

Related Articles