Weekend de foc pentru pompierii din Hunedoara

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 8 – 10 septembrie, la 3 incendii, 4 arderi de vegetație uscată și 5 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Brad și Petroșani.

În acest sfârșit de săptămână, aproape 20 de pompieri ai Detașamentului Deva, Hunedoara și ai Gărzilor Lupeni și Bretea Română au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetație uscată ce s-au întins pe aproximativ câteva sute de metri patrați de teren de pe raza localităților Lupeni, Hunedoara, Călan și Simeria Veche.

Cu această ocazie, reamintim fermierilor că igienizarea terenurilor se poate realiza doar după obținerea prealabilă a permisului de lucru cu foc, de la primăria pe raza căreia are loc arderea, și acceptului scris al Agenției pentru Protecția Mediului. Mai mult, resturile trebuie arse în afara zonei care intră sub incidența subvențiilor.

Două echipaje, alcătuite din 12 pompieri ai Secției Ilia, cu 2 autospeciale cu capacitate de 9.000 și 2.000 litri au intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la o stivă de baloți de paie depozitați pe un câmp de la marginea localității Sârbi. După ce au lichidat arderea, care a distrus aproximativ 200 de baloți de paie, pompierii au concluzionat că cel mai probabil incendiul a fost generat de folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Un echipaj al Gărzii Baru, alcătuit din 5 subofițeri, a intervenit, în localitatea Ohaba Ponor, comuna Pui pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un gospodărie. Anunțarea timpurie a incendiului, deplasarea urgentă a echipajului de pompieri și intervenția promptă au dus la limitarea propagării incendiului doar la o anexă având destinația de depozit. S-au degradat mai multe piese de tâmplărie, mobilier și aparate electrocasnice. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

O echipă de pompieri a Gărzii Lupeni a intervenit în localitate, pe bulevardul Păcii, pentru stingerea unui un incendiu izbucnit la un apartament. În incendiul generat de foxcul deschis în spații închise a ars mobilier, încălțăminte și un brad ornamental din plastic.

În intervalul 8 – 10 septembrie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 66 persoane.

De același autor

Related Articles