Weekend cu sancțiuni în trafic

În perioada 07-09 mai 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 35 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total, 587 de sancțiuni contravenționale, dintre care 341 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

48 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

6 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 4 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și 2 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 19 permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii cărășeni au desfăsurat și acțiuni preventiv-reactive, coordonate la nivel național, pentru a verifica legalitatea deplasării pe drumurile publice, a autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Acțiunile au vizat controlul documentelor necesare circulației pe drumurile publice sub aspectul deținerii și valabilității acestora, verificarea persoanelor și a bunurilor transportate și impunerea respectării normelor rutiere.

Pe parcursul acțiunilor polițiștii au verificat 1.643 de autovehicule, dintre care 239 înmatriculate în alte state, pentru neregulile constatate fiind aplicate 1.102 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

128 de conducători de autovehicule înmatriculate în alte state au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor rutiere, în perioada 28 aprilie- 09 mai

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării 61 de permise de conducere, 8 aparținând unor șoferi de autovehicule înmatriculate în străinătate și au retras 19 certificate de înmatriculare, în cazul unor autovehicule care au circulat având inspecția tehnică periodică expirată sau fără a deține asigurare RCA.

Totodată, în perioada amintită, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De același autor

Related Articles