Vreme deosebit de rece, ploi şi intensificări ale vântului, în toată ţara, începând de marţi după-amiază

Meteorologii anunţă că, începând de marţi după-amiază, vremea va fi deosebit de rece şi se vor înregistra intensificări ale vântului şi ploi, în toată ţara. În Transilvania şi în Maramureş se vor semnala şi lapoviţă şi ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de marţi, de la ora 16.00, până vineri, la ora 10.00.

„În intervalul menţionat, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descărcări electrice”, arată ANM.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri), pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70…80 km/h şi va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne care se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

De același autor

Related Articles