Voluntarii Asociației Acasă în Banat, pași importanți în renovarea casei familiei din Gătaia  

Voluntarii Asociației Acasă în Banat și-au continuat activitatea la primul proiect al anului 2024, renovarea casei familiei Iancău din Gătaia. Este o vorba despre o familie numeroasă care trăiește în condiții destul de grele după ce casa le-a fost mistuită de incendii.

În etapa a doua a acestui proiect, cei peste 20 de voluntari au turnat centura de beton și au fost montat cofrajele pe zidurile existente, aflate în stare de degradare. Cu această operațiune casa a fost consolidată și s-a pus o bază solidă pentru noul acoperiș.

A fost un final de săptămână foarte bun pentru că vremea a ținut cu noi. Deși suntem încă în sezonul de iarnă a fost foarte cald și astfel că am putut să lucrăm pe șantier. În proiectul de la Gătaia lucrăm la casa unei familii defavorizate, familia Iancău care are patru copii și condiții de locuit total nepotrivite pentru secolul în care trăim noi. Am început lucrările în urmă cu două săptămâni iar în acest weekend am lucrat la partea de centură, de structura a întregii clădiri. Lucrurile au mers foarte bine și suntem foarte bucuroși că am trecut de o etapă foarte dificilă, chiar cea mai dificilă dintre toate etape.  La apelul nostru au fost au răspuns 20 de voluntari, dar mai mult decât atât am avut 7 meșteri, care au știut foarte bine ce au de făcut. A fost o cursă contracronometru pentru a finaliza tot ce a ținut de cofrare și de pregătire a fierului necesar. A fost turnat și betonul și în etapa viitoare vom face acoperișul”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

sursa foto: Asociatia Acasa in Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles