Vizita la stomatolog în pandemie: Au nevoie cărăşenii de certificat de vaccinare sau test COVID-19?

Spre deosebire de alte judeţe, accesul pacienţilor în serviciile stomatologice din Caraş-Severin nu va fi condiţionat de certificatul de vaccinare anti-COVID-19.

Fiecare dentist este liber să decidă ce măsuri va aplica în cabinetul său, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Caraş-Severin, Raluca Soran.

Nu cred că este oportun să impunem medicilor stomatologi cum să-şi selecţioneze pacienţii. Cred că au suficientă pregătire să hotărască, să nu amestece pacienţii vaccinaţi cu cei nevaccinaţi, să îi programeze la ore sau în zile diferite ori să nu îi ia deloc, este decizia lor. Eu nu sunt pentru a le impune o atitudine în această privinţă, dar bineînţeles că pacienţii trebuie protejaţi.

Raluca Soran a precizat că este părerea sa personală şi că în perioada următoare, cel mai probabil, Colegiul Medicilor Stomatologi din Caraş-Severin se va reuni într-o şedinţă pentru a discuta cum pot fi protejaţi atât pacienţii, cât şi dentiştii, care mare majoritate sunt vaccinaţi.

O propunere pentru ei care cred că ar da roade este să ne cumpărăm teste rapide de la furnizorii noştri de materiale, pe care să le efectuăm pacienţilor nevaccinaţi contra cost. Nu sunt scumpe deloc dar pacientul trebuie să fie deacord.

În premieră la nivel naţional, Colegiul medicilor stomatologi din judeţul Mureş a decis introducerea unor măsuri suplimentare de acces în cabinete. Pacienţii trebuie să fie vaccinaţi, să aibă dovada trecerii prin boală sau un test Real Time-PCR.

De același autor

Related Articles