trecere-pietoni-

Ultima zi din Săptămâna prevenirii criminalităţii a fost dedicată Educaţiei rutiere, astfel că vineri poliţiştii rutieri au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din mediul urban dar şi rural pentru a susţine lecţii elevilor, profesorilor sau chiar părinţilor.

De vizita poliţiştilor au beneficiat elevii din clasele I-VIII cărora le-au fost reamintite regulile de circulaţie ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime accidentelor rutiere.
Orele de dirigenţie s-au transformat în ore la care profesorii sunt în uniformă iar lecţia este una singură: “Viaţa are prioritate!”.

Cele mai sugestive au fost clipurile prezentate, având în vedere că multe dintre acestea sunt evenimente reale ce au avut loc în ţara noastră şi impresionează prin emoţia transmisă copiilor de către părinţii indureraţi de pierderea celor dragi.

În cadrul acestor activităţi elevilor le-au fost împărţite materiale cu caracter preventiv, semne de carte sau orare pe care se regăsesc sfaturi precum şi principalele semne de circulaţie.
Deşi Săptămâna prevenirii criminalităţii s-a încheiat, poliţiştii rutieri au promis că vor fi prezenţi în preajma copiilor pe tot parcursul anului şcolar.