Primăria comunei Lăpuşnicel a fost amendată de Garda de Mediu, Comisariatul Judeţean Caraş-Severin pentru depozitarea neconformă a deşeurilor, fiindu-i impus şi un plan de conformare pentru stoparea poluării.

Administraţia locală nu are contract cu un operator autorizat de salubritate, astfel că cetăţenii sunt nevoiţi să se descurce cum pot cu gunoiul. Din acest motiv, intrarea în comună dinspre Şumiţa s-a transformat într-o haldină, lucru sesizat de către organizaţia de mediu GEC Nera.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera – organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit a monitorizat în a doua parte a lunii iunie starea mediului în localităţile de pe Valea Almăjului, judeţul Caraş-Severin. Monitorizarea s-a făcut la cererea localnicilor de către voluntari, special instruiţi pentru astfel de activităţi, şi a vizat impactul poluării localităţilor cu deşeuri, ambalaje din plastic şi gunoi menajer precum şi nivelul de implicare a Comisariatului Judeţean Caraş-Severin al Gărzii de Mediu în combaterea acestui tip de agresiuni împotriva mediului.

O situaţie mai gravă a fost întâlnită în localitatea Lăpuşnicel unde un depozit haotic de deşeuri, situat la 1,5 km de la ieşirea spre Şumiţa din localitate, poluează o suprafaţă de cca 0,5 ha, se precizează într-un comunicat de presă al GEC Nera.

Organizaţia de mediu este de părere că în această situaţie sunt zeci de localităţi din judeţul Caraş-Severin, însă amenzile aplicate sunt anulate în instanţă.

FOTO/VIDEO: GEC Nera