Incendiu la secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Detaşamentul de Pompieri a desfăşurat astăzi un exerciţiu prin care s-a analizat gradul de intervenţie, organizare, desfăşurare şi coordonare a acţiunilor de salvare şi evacuare a nou-născuţilor.

exercitiu pompieri (9)

Personalul medical de la neonatologie a fost instruit cum să acţioneze în caz de incendiu. După ce s-a verificat şi modul de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă, pompierii au trecut la proba practică. Medicii, asistentele şi infirmierele au urmărit cu atenţie operaţiunea de stingere a incendiului. Aceştia au învăţat cum să ţină corect în mână furtunul hidrantului pentru a nu se accidenta şi cum să izoleze zona în care a izbucnit incendiul până la venirea pompierilor. Cea mai amuzantă parte a instrucţiei a fost atunci când pompierii au rugat cadrele medicale să se deplaseze în genunchi cât mai aproape de sol până ajung la ieşire deoarece în timpul unui incendiu fumul se adună în partea de sus a tavanului, iar dacă rămân în picioare se pot întoxica rapid. exercitiu pompieri (3)Pompieri din municipiul Reşiţa vor desfăşura astfel de exerciţii în toate secţiile din spital. Există însă o problemă reală care nu poate fi rezolvată atât de uşor: timpul de intervenţie. Maşina pompierilor face de la sediu şi până la unitatea medicală peste 10 minute, a declarat şeful Detaşamentului din Reşiţa Ionel Tilca. În urma acestei acţiuni s-a constatat că secţia are prea puţini angajaţi în schimbul trei, o reală problemă în caz de incendiu, a declarat colonelul Ilarie Buşe.

Din acest an, Detaşamentul de Pompieri Reşiţa va verifica spitalele din judeţ şi la sfârşit de săptămână. Controalele nu vor fi anunţate şi se vor desfăşura în special noaptea pe schimbul trei.

 

Daiana Roşca