Medicul din Caraş-Severin devenit „celebru” după ce filmarea în care primea plicuri cu bani la foc automat a învins instanţa.

Sebastian Telbis a bătut recordul de luat mită: 10 șpăgi pe minut, însă ce să vezi… averea strânsă de-a lungul timpului rămâne intactă. Tribunalul Caraş-Severin a ridicat măsura asiguratorie a sechestrului, asta după ce în 10 decembrie 2015, magistraţii au dispus confiscarea unor sume de bani, dar şi bunuri – maşini şi un apartament care erau pe numele fiicei. Mai mult decât atât, Telbis a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în formă continuată.

https://www.youtube.com/watch?v=2GyB5Scahd4

Potrivit rechizitorului, Sebastian Telbis (medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin) a primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la diverşi pacienţi în vederea obţinerii sau, după caz, prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor de serviciu ale acestora.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul, precum şi la cabinetele medicale unde îşi desfăşura activitatea, au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei şi valută (107.915 euro, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 52.644 lei), sume ce au fost indisponibilizate. Totodată, au fost identificate 2 carnete cec emise de o bancă din Austria, având solduri de 137.178 euro, respectiv 41.041 euro.

Sentinţa dată de Tribunalul Caraş-Severin nu este definitivă.

Foto: expressdebanat.ro

1 COMENTARIU

Comments are closed.