[VIDEO/AUDIO] Un nou protest al șoferilor cărășeni. Acum pentru DJ573 Oravița-Ciudanovița

Banatul Montan a fost desemnat destinația turistică a anului 2021, dar peisajele de vis și obiectivele turistice pălesc în fața drumurilor județului Caraș Severin.

Zeci de șoferi au parcurs, duminică dimineața, tronsonul de drum Oravița-Ciudanovița, pentru a atrage atenția asupra stării deplorabile în care se află. Oamenii spun că de 20 de ani acest drum nu a mai fost reparat, în timp ce ei cheltuie zeci de milioane de lei pentru reparațiile mașinilor.

”Parcurgem 12 km într-o oră. Ambulanța ajunge în două ore. Nimeni nu ne bagă în seamă, trimitem zilnic poze cu gropile la Consiliul Județean. Măcar să fie reparat, să fie circulabil.

Din cauza drumului, oamenii spun că preferă să cumpere mașini second-hand, decât să le repare lunar, pe cele noi. În plus, se întreabă cum poate fi promovată turistic această zonă, dacă drumurile sunt impracticabile.

De ce să ne cumpărăm mașini noi? Să le ținem în curte sau în garaj? Ne luăm o troacă la 300-400 de euro și circulăm cu ea până se face praf.

Este cel de-al doilea protest al șoferilor cărășeni în decurs de o lună. La finalul lui ianuarie, locuitorii comunelor Vrani, Vărădia şi ai satelor din zonă, au pornit și ei într-un marș pe DJ573, drum care leagă zona lor de DN57.

De același autor

Related Articles