[VIDEO-AUDIO] Săptămâna Națională a Voluntariatului la Reșița: acțiuni caritabile pentru suflete inocente

Este deja o tradiție ca voluntarii împreună cu jurnaliști să organizeze o masă de prânz pentru copiii din Centrul de zi al Fundației Humanitas Pro Deo Reșița. Peste 40 de copii care provin din familii defavorizate s-au bucurat de preparatele gătite special pentru ei de către jurnaliștii din Reșița, supervizați de chef Sorin Minda.

”E minunat ce se întâmplă, ce realizează echipa de voluntari. Mă bucur că pot să vin aici, să ajut și mă simt foarte bine.”

Crispy, cartofi prăjiți, salată papanași delicioși au făcut parte din meniul oferit copiilor în această zi specială. Iar ei l-au savurat din plin:

Mario:

”Am mâncat, mai vorbim și urmează să mergem la Muzeu. Am mâncat cartofi prăjiți cu salată și crispy.

Roberto:

”Aici a fost foarte bine, cel mai mult mi-a plăcut când am mâncat.”

Mihai:

”A fost bun desertul, dar și cartofii prăjiți cu carne. Pentru mine să vin aici a fost o mare surpriză, plăcută. Le mulțumesc tuturor care ne-au pregătit toate acestea pentru noi. Nota 10 pentru tot.”   

Flori Nica, reprezentanta Fudanției Humanitas Pro Deo Reșița a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți pentru implicarea în acest eveniment:

”Mă bucur că încă ne găsiți gazde bune și încă ne treceți pragul. Mă bucur că acest proiect continua și că acești copii au parte de astfel de momente plăcute.”

Dacă în mod obișnuit noi, jurnaliștii, suntem prezenți la un eveniment pentru a relata ce se întâmplă, de această dată, am avut ocazia de participa activ într-o acțiune de voluntariat în domeniul social atât la organizare cât și la promovare.

Cornelia Dunăreanu, Banat TV:

”Încă o săptămână a voluntariatului în care putem să fim și noi de ajutor fizic. Ca în fiecare an în săptămâna voluntariatului, ne arătăm și alte ”talente”, ca și gătitul. Le mulțumim că au avut încredere în noi și îi felicităm pentru ceea ce au făcut pentru acești copii”.

Cristina Corocan, Radio România Reșița:

”Și astăzi suntem alături de copiii beneficiari de la Fundația Humanitas Pro Deo Reșița. Gătim cu mare drag și din tot sufletul pentru ei.”

Mianda Mladin, Argument Reșița:

”Încă o ediție de succes a acestei acțiuni în care jurnaliștii gătesc pentru cei mici. Sunt bucuroasă că am reușit să mă alătur colegilor mei din presă și în acest an și sper să fim alături de ei la cât mai multe ediții.”             

Săptămâna Națională a Voluntariatului  este un eveniment național anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizații și voluntarii cu care aceștia lucrează, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea acestora.

Tinerii de la Centrul de Voluntariat Mansarda și-au îndeplinit cu succes și această misiune, în care au fost exemplar coordonați de consilierul de tineret, Daniela Lupșan:

”După două ediții desfășurate cu ”masca pe față” ne bucurăm că în sfârșit suntem ”liberi” să ne observăm zâmbetele și privirile. Vă mulțumesc că ați răspuns prezent și de această dată.”

Ziua de joi, 12 mai din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului a fost dedicată în Reșița tradiționalei activități – Free Ocico.  Activitatea de la Free Ocico este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetățenii din municipiu, dar mai ales ca activitate de conștientizare cu privire la situația celor cu mai puține oportunități, de încurajare a consumului responsabil și dezbatere cu privire la consumism și cantitatea de lucruri (inclusiv haine) pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru ca nu mai sunt ”la modă”. S-au adus pentru schimb și pentru donare articole de îmbrăcăminte, jucării, cărți, obiecte decorative, plante și așa mai departe.

La sediul centrul de Voluntariat Mansarda atmosfera a fost foarte dinamică. De la cei mai mici la seniori s-au delectat cu schimbul de obiecte și îmbrăcăminte.

Toate articolele adunate în cadrul Free Ocico urmează să fie donate persoanelor cu posibilități materiale reduse.

Vineri,13 mai de la ora 17.00 la noul sediul al Centrului de Voluntariat Mansarda din  Str. Pictor Andreescu nr. 20, ușile sunt larg deschise pentru cei care doresc sa facă cunoștință cu activitatea tinerilor voluntari reșițeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles