Astăzi, 24 aprilie, între orele 09.00-13.00, polițiștii cărășeni, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră și polițiști din cadrul Biroului pentru Imigrări și Serviciului de Poliție Transporturi au acționat în sistem integrat, în cadrul unor acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale pe teritoriul județului.

Acțiunile au fost desfășurate atât pe raza orașelor și municipiilor, cât și în localitățile rurale și au avut ca scop prevenirea unor posibile activități infracționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc și a siguranței cetățeanului, prin identificarea și verificarea locurilor și locațiilor pretabile a fi folosite ca ascunzători sau adăposturi clandestine pentru grupuri de migranți ilegali sau persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

În cadrul celor 10 acțiuni organizate au fost angrenați peste 100 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Serviciul Județean de Poliție Transporturi, Biroul pentru Imigrări Caraș-Severin, jandarmi de la Jandarmeria Caraș-Severin și polițiști de frontieră.


Timp de 4 ore, au fost verificate peste 150 de locații: case, pensiuni, moteluri, clădiri ale unor stații CFR părăsite sau abandonate, vagoane de tren și foste sedii IAS/CAP dezafectate, precum și alte clădiri și imobile părăsite.
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat în filtre rutiere pentru verificarea legalității transportului de persoane. Au fost verificate peste 400 de persoane, nefiind identificați cetățeni străini care se deplasează ilegal sau încalcă prevederile legale. _Astfel de acțiuni preventiv-reactive vor fi organizate și în perioada următoare, pe raza județului Caraș-Severin, monitorizarea și gestionarea fenomenului migrației fiind în permanență în atenția autorităților cărășene.