Meteorologii au emis cod galben de ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Atenţionarea este valabilă de la ora 15:00, pentru 14 judeţe între care şi Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

Până mâine dimineaţă la ora 6:00, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25 litri/mp şi, pe arii restrânse, 35 – 50 litri/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 60 km/h şi în special în zona montană înaltă peste 70 – 80 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Şi hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din vestul ţării.

Bazinele hidrografice Bega, Timiş, Caraş, Nera şi Cerna se află până mâine la ora 16.00 sub cod galben de inundaţii. Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţul Caraş Severin. Administraţia Bazinală de Apă Banat recomandă populaţiei să nu circule prin zonele aflate sub atenţionare şi să nu desfăşoare activităţi în ape sau în preajma lor.