Veste bună pentru cadrele medicale, sporurile salariale vor creşte!

O delegaţie formată din şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin şi directorul financiar al Spitalului Judeţean din Reşiţa s-a întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul sănătăţii, Sorina Pintea pentru a clarifica situaţia sporurilor şi a salariilor din sistemul medical.

La ce concluzie au ajuns cele două tabere, la finalul şedinţei ne spune purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Şedinţa nu a fost una foarte lungă, dar a dezbătut probleme importante, s-a vorbit sigur despre acordarea acestor sporuri. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş, a participat la această întâlnire cu ministrul sănătăţii Sorina Pintea. Şi ce pot să vă spun, în urma acestei întâlniri, decât că se va modifica pozitiv plafonul acestor sporuri, se pare că toate problemele existente se vor rezolva şi nivelul acestor sporuri va creşte, acestea sunt promisiunile făcute astăzi de cei aflaţi la putere”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Discuţiile de la Guvern au avut loc pe fondul protestelor spontane din întreaga ţară. Vă reamintim că şi cadrele medicale auxiliare de la Spitalul din Reşiţa au protestat 3 zile consecutiv după ce au constatat că le-au scăzut lefurile.

Daiana Roşca