Vela, Dunca si Popa la Strasbourg pentru un exemplu de bune practici în sistemul sanitar

Senatorul Marcel Vela împreună cu președintele Consiliului JUdețean Caraș Severin, Romeo Dunca și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, alături de proiectanții noului spital județean din Caraș-Severin au fost în vizită la un spital din Strasbourg.

Din dorința de a avea un sistem medical civilizat atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți și la invitația medicului român șef anestezist din Strasbourg, au efectuat o vizită scurtă, dar foarte utilă, la Spitalul Rhena Clinic din Strasbourg-Franța, construit în urmă cu 3 ani din fonduri private și dotat cu aparatură modernă de ultimă generație.

„Vizita, programată încă din luna noiembrie, la Strasbourg-Franța, a fost pentru a ne documenta și pentru a găsi răspunsuri mai multor întrebări despre ce înseamnă un spital modern, un exemplu de bune practici care au ca rezultat servicii de sănătate la standarde, cât și obținerea de profit de către un spital construit pentru pacienți și nevoile lor.

În următoarea perioadă vom face o altă vizită de lucru cu același scop care va avea loc în Finlanda, unde ne vom întâlni cu un grup finlandez care a construit 10 spitale. Noi vom vizita doar unul și anume, pe cel care are dimensiunea celui cuprins în masterplan-ul nostru.

Știm ceea ce ne dorim, știm ce ne lipsește, dar sunt mult mai convins astăzi decât ieri că performanță putem și noi să facem. Cu două condiții: spital nou și management performant. Astăzi nu avem niciuna dintre cele două condiții, dar în viitor le vom avea”, transmite Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

De același autor

Related Articles