Vaccinarea antigripală va putea fi efectuată şi în două farmacii din Reşiţa

Vaccinarea antigripală va putea fi realizată din această toamnă şi în farmaciile comunitare din Caraş-Severin. Acestea însă, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, un spaţiu special amenajat pentru imunizare, apoi farmaciştii trebuie să urmeze un curs post-universitar pentru a le putea administra pacienţilor acest tip de vaccin.

În judeţul Caraş-Severin sunt doar două farmacii în curs de autorizare, ambele în Reşiţa. Este vorba despre lanţul de farmacii Catena de la Piaţa de Sud şi din Centrul Civic vis a vis de BCR, după cum ne-a declarat preşedintele Colegiului Judeţean al Farmaciştilor, Pavel Roşca:

Trebuie ca farmaciile să fie autorizate și înscrise în Registrul de la Ministerul Sănătății pentru vaccinare deci nu este simplu. 

Nu toate farmaciile pot administra vaccinurile, doar două au făcut demersurile la Reșița este vorba despre două Catene,de la Piața de Sud și Catenade la complexul Nera vis a vis de BCR.”

Vaccinul antigripal se va administra numai după efectuarea unei anamneze minimale de către farmacist, pentru identificarea unor eventuale contraindicații sau precauții la vaccinare.

Atenţie! Imunizarea în farmacii nu se va efectua dacă persoana respectivă nu a mai fost vaccinată anterior antigripal și nu prezintă o recomandare medicală în acest sens, fie de la medicul de familie, fie de la medicul specialist.

De același autor

Related Articles