USR vrea o Românie a normalilor!

Filiala USR Caraș-Severin se alătură campaniei derulată la nivel național de Uniunea Salvați România, ce vizează eliminarea pensiilor speciale. Președintele organizației județene, Andrei Plujar consideră că se pune în pericol jalonul doi al PNRR, în valoare de 3 miliarde de lei. „Ne dorim o Românie a normalilor, nu o Românie a specialilor”, a declarat Plujar, într-o conferință de presă, susținută astăzi la Reșița.

„Este de noaptea minții faptul că avem la îndemână programul PNRR preaprobat, iar noi riscăm să pierdem peste 3 miliarde de euro din cauza încăpățânării coaliției lui Klaus Iohannis să nu elimine pensiile speciale. Practic, ce au făcut ei este o impozitare a pensiilor speciale, nicidecum o eliminare a acestora și acest lucru, cu siguranță, nu va păcăli Comisia Europeană”.

În aceeași conferință de presă, președintele USR Reșița, Dragan Cocar, a precizat că USR militează pentru pensii acordate pe bază de contributivitate.

În Caraș-Severin sunt doi parlamentari care beneficiază de pensii speciale și 89 de magistrați.

În cadrul campaniei STOP PENSII SPECIALE, membrii USR vor merge din uşă în uşă şi vor fi din nou în stradă, în toată ţara, pentru a discuta cu oamenii şi pentru a strânge semnături. Campania a fost lansată în contextul în care, miercuri, Senatul a adoptat un proiect de lege „care nu elimină nicio pensie specială şi pune în pericol banii din PNRR pentru această reformă”, au mai spus Plujar și Cocar.

De același autor

Related Articles