examen bacalaureat

Procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Timiş au început, joi, urmărirea penală pentru fapte de corupţie în cazul suspiciunilor de fraudare a actualei sesiuni a bacalaureatului la Liceul ‘Traian Vuia’ din oraşul timişean Făget, în baza unei plângeri penale depuse de o familie.

„Noi am anunţat comisia din centrul de examen să ne pregătească înregistrările din toate sălile. Vom verifica tot ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim nici în ce fel s-a încercat fraudarea. Probabil că este o anchetă în curs de desfăşurare, dar despre aceasta nu avem mai multe detalii”, a declarat presei Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Timiş.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, joi a fost începută urmărirea penală „in rem”, adică fără făptuitor.

Aceleaşi surse au informat că au fost ridicate şi imaginile video din sălile de examen din timpul bacalaureatului, pentru a fi vizionate, întrucât sunt informaţii potrivit cărora candidaţii s-au consultat între ei în timpul probelor.

La Liceul ‘Traian Vuia’ din Făget au susţinut bacalaureatul 176 de absolvenţi de liceu, dintre care 96 au promovat examenul.

În judeţul Timiş, 65,84% dintre candidaţi au luat examenul de maturitate.

Agerpres