Urmărire ca-n filme la Reşiţa, încheiată după gratii. Un bărbat s-a jucat cu nervii poliţiştilor

Urmărire ca în filme sâmbătă-noaptea la Reşiţa. Un bărbat de 35 de ani a pus nervii poliţiştilor la încercare.

Un bărbat care nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a refuzat să oprească pe Calea Timişoarei, la semnalele poliţiştilor.

Astfel, la data de 14 septembrie a.c., ora 23.50, polițiști din cadrul Poliției municipiului Reșița au observat în trafic, pe strada Timișoarei, un autoturism, pe care au încercat să-l oprească efectuând semnalul regulamentar de oprire. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia, reușindu-se blocarea autoturismului, în zona Triaj.

În urma controlului s-a stabilit că autovehiculul în cauză a fost condus de un bărbat de 35 de ani din Reșița, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și emana halenă alcoolică.

Întrucât persoana care a condus autovehiculul a refuzat testarea cu aparatul etilotest a fost condusă la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Câteva ore mai târziu, mare le-a fost suprinderea poliţiştilor să-l întâlnească din nou în trafic. De data aceasta, reşiţeanul circula cu autoturismul fără numere de înmatriculare.

În aceeași noapte, în jurul orei 03.45, polițiștii au observat pe bld. Muncii din Reșița, un autoturism care circula fără numere de înmatriculare, având aceleași caracteristici cu auto depistat la ora 23.50. Întrucât și de această dată conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, fiind blocat și oprit pe aceeași stradă.

La volanul mașinii a fost identificat același bărbat de 35 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus din nou la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat,  

conducerea unui vehicul fără pemis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată instanței cu propunere legală.

De același autor

Related Articles