UPT pregătește tineri antreprenori pentru a dezvolta afaceri de succes

Universitatea Politehnica Timișoara pregătește antreprenori pentru a dezvolta afaceri de succes. Programul StartUPT îi învață pe studenți cum să fie competitivi pe piață, chiar dacă sunt la început de drum.

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara spune: „Studenții pot beneficia de finanțări nerambursabile între 40.000 de euro și 60.000 de euro, dacă se înscriu în programul StartUPT, din cadrul InnoTech Student. Ne dorim ca pe această cale să descoperim antreprenori care să dezvolte produse ce aduc plus valoare în piață, studenți care au idei bune și până acum nu au avut curajul să le pună în practică, dar și oameni cu inițiativă. Pe de altă parte, pentru noi este important ce se întâmplă cu afacerea după ce se termină finanțarea, așa că trainerii noștri le oferă cursanților toată pregătirea necesară pentru a dezvolta o afacere de succes”.

Universitatea Politehnica Timișoara a început cursurile antreprenoriale din cadrul programului StartUPT și menține deschisă lista de înscriere pentru studenții care vor să înființeze o afacere. Acest program beneficiază de 40 de ore de formare, în care studenții vor învăța cum să realizeze un plan de afaceri realist, cum să comunice și tot ce trebuie să știe despre marketingul unui start-up și, poate cel mai important, cum să atragă finanțări noi și cum să își crească afacerea.

În cadrul acestui proiect  vor fi finanțate 26 de afaceri. Jumătate dintre ele vor primi până la 40.000 de euro dacă planul de afaceri prevede doi angajați, celelalte 13 afaceri vor primi până la 60.000 de euro, dacă vor crea trei locuri de muncă. Studenții care doresc să se înscrie în programul StartUP o pot face pe adresa: https://www.cm.upt.ro/ro_ro/proiecte-nationale/start-upt/

De același autor

Related Articles