[UPDATE] Timiş: Incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara

Pompieri ai ISU Timiş au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara. Cauza incendiului este un scurtcircuit la o staţie de tratare a aerului, care a topit elemente de plastic.

UPDATE

O echipă mixtă urmează să facă o analiză amănunţită a incendiului fără propagare. Nu au fost victime, dar 42 de copii şi 41 de părinţi au fost evacuaţi din cauza degajării de fum.

  • 17 copii au fost duşi pe secţia Chirurgie pediatrică de la Ţurcanu, dintre care unul intubat transferat de către personalul spitalului, iar alţi 7 au fost duşi la secţia prematuri a Spitalului de Copii. Maternitatea Bega a primit 16 copii, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului.
    Şi spitalul de Boli Infecţioase a preluat 2 copii.
  • …………………………………………
  • Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat‘, a precizat Elena Megherea.

În urma apelului primit pe SNUAU 112, la ora 00,40, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la o degajare de fum produsă la etajele I şi II la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

Foto Facebook

De același autor

Related Articles