EMB1

Cicliști montani din toată țara, dar şi din Elveţia şi Franţa, echipaţi cu biciclete speciale pentru teren accidentat au fost prezenţi la Reşiţa, la prima competiţie de Enduro Mountain Biking organizată în România. Din cei 63 de ciclişti aliniaţi la start, 61 au finalizat cursa. Evenimentul s-a încheiat cu un câștigător din Brașov la băieți, iar din cele patru fete concurente, pe locul întâi s-a clasat tot o brașoveancă. În finalul concursului pe podiumul de premiere au urcat: Simon Cobianu din Braşov, secundat pe locurile doi respectiv trei de Cristian Rakosy şi Mircea Fănăţan, ambii din Baia Mare. Fetele, au fost şi ele la înălţime, dând clasă tuturor participanţilor. În urma deliberării juriului, locurile întâi şi doi au fost adjudecate de Ada Ţucă şi Larisa Cobianu din Braşov, locul trei ocupându-l Roxana Pătrulescu din Timişoara.

Află aici cum a decurs prima competiţie de Enduro Mountain Biking din România:

Imediat după coborârea de pe podium cei doi concurenţi, clasaţi pe locurile fruntaşe au declarat:

Premiile au constat într-un trofeu, un tricou „METAL” şi un bon valoric între 300 şi 400 lei pentru achiziţionarea de articole de îmbrăcăminte şi accesorii de la Bike Extreme.

Amintim că, probele din competiţie au inclus patru probe speciale de dificultate medie şi mare, pe trasee bine delimitate pe Dealul Ciorii, Poiana Golului şi Valea Domanului din urbea de pe Bârzava.

***

enduro1

Membrii şi voluntarii Asociaţiei “Bike Attack” Reşiţa s-au mobilizat și anul acesta pentru o competiție între ciclişti. Dacă în anii precedenți s-a derulat doar Banat Mountain Bike Maraton, anul acesta asociația a venit cu o noutate absolută, organizată în premieră nu doar în orașul de pe Bârzava ci și în țară. Cu sprijinul Direcţiei judeţene pentru tineret şi sport şi Salvamont Caraş-Severin, în urbe se derulează astăzi prima competiţie de Enduro Mountain Biking, reunită sub numele de METAL.

“L-am intitulat sugestiv METAL și pentru că asta este tradiția noastră să producem fier și metal aici și ne gândeam că se îmbină foarte bine un joc de cuvinte, M de la Mountain, E de la Enduro, T de la Trail și Al de la All Mountain. În același timp el este un concurs tip raliu cu patru probe speciale, în zona Reșița”, a declarat Cătălin Gavrilă, președintele Bike Attack.

Evenimentul a întrunit la linia de start, în această dimineaţă, peste 63 de ciclişti montani din toată ţara, dar şi din străinătate.
Află aici atmosfera de dinainte de plecarea în cursă:

 

Concursul propune un traseu de aproximativ 34 km, la o altitudine maxima de 566 metri, cu patru probe speciale cronometrate, pe poteci cu  înclinaţii maxime de până la 38,7%, precum și pe zone cu urcuș anevoios, pe un circuit organizat pe curbele de nivel din Poiana şi Dealul Golului, precum şi Valea Domanului din municipiul Reşiţa, a spus preşedintele Asociaţiei Bike Attack, Cătălin Gavrilă. Raliul se desfășoară într-un peisaj sălbatic, cu obstacole naturale, zone pietroase și poteci cursive, toate parcurse în mare viteză pe dealurile care înconjoară zona centrală a municipiului de pe Bârzava. Festivitatea de premiere va avea loc în această după-amiază de la ora 16.30, când pe podium vor urca cei mai buni ciclişti enduro.

***

metal5Peste 70 de ciclişti montani din toată ţara vor lua astăzi startul în prima ediţie a concursului Enduro Mountain Biking din România. Competiţia va avea loc pe dealurile care înconjoară zona centrală a Reşiţei. Cătălin Gavrilă, principalul organizator, spune că evenimentul este destinat şi celor care nu pedalează, dar iubesc natura şi adrenalina:

 

 Starul competiţiei se va da de la ora 10.00, din centrul civic, din parcarea de la Case SA.

2 COMENTARII

  1. :)) Locul 3 la fete se numește Roxana Pătrulescu și este din Timișoara (care Buteni ?)…de unde vă luați asemenea detalii ?

Comments are closed.