Un tânăr din Jupa a fost arestat preventiv pentru uz de armă fără drept

În cursul zilei de luni, 27 ianuarie, politiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş au documentat şi probat activitatea infracţională a unui tânăr de 22 de ani, reţinut duminică, 26 ianuarie, în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi distrugere.

În urma unei sesizări primite prin 112, în seara zilei de sâmbătă, 25 ianuarie, în jurul orei 21.21, patrula mixtă de intervenţie, formată dintr-un poliţist şi un jandarm s-a deplasat la adresa unui bărbat din localitatea Jupa, căruia persoane necunoscute i-au spart geamurile şi uşa de acces de la casă, apoi au plecat cu un autoturism.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii şi jandarmii au găsit într-o grădină din apropierea casei respective, două arme, una letală şi una cu aer comprimat şi un rucsac în care erau 27 de cartuşe calibrul 12 şi 16 mm, bunuri despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost aruncate în acel loc de către bărbatul de 22 de ani şi că ar fi deţinute ilegal, nici tânărul, nici membrii familiei sale nefiind posesori de permis de port armă.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că în seara zilei de 25 ianuarie, în faţa unui imobil din localitatea Jupa, ar fi izbucnit un conflict spontan între tânărul în cauză şi membrii familiei sale, de pe o parte şi o altă familie formată dintr-un bărbat de 31 de ani şi soţia acestuia, ambii din localitatea Iaz. În aceeaşi seară, cei doi soţi ar fi oprit autoturismul cu care se deplasau în faţa casei bărbaţilor din Jupa, aceştia presupunând că cele două persoane ar fi venit la furat. În urma altercaţiei spontane izbucnite, cei doi soţi ar fi spart geamul şi uşa de acces de la imobilul respectiv, moment în care tânărul de 22 de ani ar fi ieşit din casă cu o armă, executând un foc în plan vertical, în urma evenimentului nefiind nicio persoană rănită.

Poliţiştii au ridicat armele şi muniţia descoperite, în continuare efectuând cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite şi tragerii la răspundere penală a acestora.

În cursul zilei de luni, în urma probatoriului administrat de către poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, instanţa de judecată a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului reţinuţ pentru o perioadă de 30 de zile.