Un bărbat de 48 de ani din Reşiţa a fost depistat de poliţişti după ce a comis mai multe infracţiuni. El a condus un autoturism sub influența alcoolului, fără permis de conducere și fără a avea declarație pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării. În plus, a făcut şi accident.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, dar a fost şi amendat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru. Toate infracţiunile au fost comise aseară, în cartierul Câlnic.

„Ieri, 22 aprilie, în jurul orei 21.55, un bărbat de 48 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Bistra din Reșița, fără a deține permis de conducere, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a pierdut controlul autovehicului, intrând în coliziune cu un cap de pod, fără a suferi vătămări corporale în urma accidentului. Polițiștii l-au sancționat cu amnedă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3 din 2020, privind deplasarea în afara locuinței”.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și de către o persoană aflată sub influența alcolului sau a altor substanțe și se continuă cercetările.

De la începutul anului, pe raza judeţului Caraş-Severin s-au înregistrat 44 de infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, 12 persoane au fost identificate în trafic, la volan, deşi nu aveau permis de conducere.