Un procuror va fi tras la răspundere de colegii săi

mos craciun la tribunal resita (5)

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus, prin rezoluţia din 6 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de prim-procurorul Adrian Ilarion Târnoviețchi, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Acesta este acuzat de abaterea disciplinară prin exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. Inspectorii judiciari au constatat că procurorul, într-un număr de 9 cauze, nu a efectuat acte de urmărire penală într-o perioadă de timp îndelungată, de la 1 an şi 3 luni – la 2 ani. Dosarele au fost soluţionate cu aplicarea greşită a dispoziţiilor privind prescripţia răspunderii penale.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză, se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Am luat legătura cu prim-procurorul Adrian Ilarion Târnoviețchi, dar acesta a spus că nu comentează în niciun fel acțiunea inspectorilor judiciari.

Conform publicației on-line Lumea Justiției, la concursul de promovare în funcții de conducere la instanțe și la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 13 septembrie 2013 – 4 decembrie 2013, procurorul Adrian Ilarion Târnovietchi a obținut, alaturi de un alt procuror de la Parchetul Tribunalului Vaslui – cea mai mică notă din concurs,  7,40.

(Daniel Babun)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles