[UPDATE] Un poliţist aflat la serviciu a fost găsit împuşcat la Penitenciarul Arad. Procurorii merg pe varianta sinuciderii

UPDATE:

Parchetul de pe lângã Tribunalul Arad a preluat cazul poliþistului gãsit împuºcat în Penitenciarul Arad, procurorii mergând pe varianta sinuciderii cu arma din dotare.

„A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliþistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaþi de calibru 7,65 mm”, a declaraþ purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

Un poliţist de 46 de ani a fost găsit împuşcat în Penitenciarul Arad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când era de serviciu, o anchetă fiind în desfăşurare.

Corpul neînsufleţit a fost găsit de către colegi în jurul orei 04,00, în Postul Control 2 al unităţii.

Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, precizează un comunicat de presă remis, duminică, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform sursei citate, „poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psihologic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 06.11.2018”.

Poliţistul decedat era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, iar colegii spun că şi-a îndeplinit „cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu”.

Cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate. 

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles